Followers

Jumaat, 24 Disember 2010

Terima kasih sahabat.... tanda ingatan

          Hari Rabu yang lalu Tinie dari blog Cetusan Minda menghadiahkan award yang cantik ini.

                                                       Terima kasih , Tinie.                   .................................................................................................................................................
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Petang semalam pula seorang adik manis Ika dari mynameika buat satu entri 'terkena' tentang ibuintan, sungguh kreatif.... hehehe sebab semalam ibu memang senyum lebar maka ibu 'cool' tak marah Ika,

terima kasih sudi  masukkan ibu dalam program terkena diblognya.....



                                         Award istimewa daripada Ika... terima kasih.
....................................................................................................................................................
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>



Petang tadi juga, jenjalan ke blog Kak Long - nogori VS pahang , dapat pula award sekali gus tugasan menjawab tags daripada Kak Long.  Menurutnya, sumber asal tags ini adalah dari Mat Gebu yang terkenal dan pakar dalam masak memasak segala menu dan pesen makanan... dari makanan berat sampai ke makanan ringan, dari makanan  slim ke makanan gebu, dari makanan Barat ke makanan Timur... semua ado



Kak Long, ibuintan cubo jawap yo.  Bukan pakar masak pun, makan untuk sekeluarga bolehlah.  Supaya tidak menghampakan Kak Long yang dah mengetag tu, inilah konon-kononnya jawapannya.

soalan 1
bila anda mula memasak & ;apakah masakan pertama anda? 

masak air tak kiralah kan... rasanya yang pertama ialah tanak nasi tapi tidak dalam rice kuker tau, dalam periuk biasa.. jamin tidak hangus sebab kalau hangus memang sudah kena marah dengan abah.....kali pertama.masak lauk pulak semasa dalam darjah tiga ...nak tahu ceritanya...baca kat sini..


soalan 2
siapa yang mengalakan anda memasak?
        
         kehendak hati sendiri dan sebagai memenuhi tuntutan dan tanggungjawab anak terhadap ibu bapa... menolong emak yang sentiasa keseorangan di dapur... kesian mak semua mak kena buat

soalan 3
~masakan yang paling anda suka dan digemari orang-orang kesayangan anda?
        
          sebagai warga tetap kampung dan duduk pula di negeri sombilan... sah-sahlah lauk lomak cili api


soalan 4
kena tag 5 orang bloger yang sering bekunjung ke blog anda

 tag kali ini, ibuintan nak cuba try tag, TIGA orang jejaka melayu malaya  ini....dan seorang SUAMI pengasih penyayang.....bolehkan?

1.   IMANSHAH
2.  SASA AL-SHARIF
3. APEK POYO
4.  SHAHRUMNASRUDDIN

                              //caiyok..caiyok...good luck


6 ulasan:

sahromnasrudin berkata...[Reply]

assalamualaikum ibu...terima kasih mengetag saya..saya sangat menghargainya...walaupun saya jarang jawab tag tapi penghargaan dari ibu ini saya ucapkan jutaan terima kasih ya..:-)

a.z.r.i.n.a.03.07 berkata...[Reply]

As salam Kak,


saya pun kena dengan kak long..

huhu..

kak long berkata...[Reply]

hahaha...sian apek..kono yo ngn ibu...kui kui kui..!

sal berkata...[Reply]

selamat mencuba..moga berjaya

Zaitun berkata...[Reply]

Kak Zai pun dapat award dari Tinie tapi belum ambik lagi.

kak Erna berkata...[Reply]

salam ibuintan..
hati ibu pun sedang ceriakan..
apa lagi intan..