Followers

Rabu, 27 April 2011

Selamatkanlah dia.

                                                  sekadar hiasan.

Ketika entri ini ditulis, kakak sedara (Kak Awa)  sedang berjuang di dalam bilik pembedahan.  Pembedahan untuk membuang fibroid di dalam perutnya.  Doktor telah mengesahkan fibroidnya telah membesar sebesar sebiji bola sepak  Kak Awa telah menderita penyakit ini sejak tahun lepas.  Perutnya telah membesar seperti seorang wanita yang sedang mengandung sembilan bulan.

Ya Allah.. semoga pembedahan ini berjalan lancar.  Selamatkanlah dia, sembuhkanlah dia.


Terkini// syukur Kak Awa telah selamat dibedah, petang tadi ibuintan berkesempatan melawatnya di hospital. Menurut anaknya, selepas pembedahan selesai dijalankan doktor memaklumkan bahawa ketumbuhan (sebenarnya bukan fibroid) itu terletak di dalam salur fallopian sebelah kanan, ketumbuhan itu mengandungi cecair seakan nanah (warna kehijauan) dan cecair itu dianggarkan seberat 6 liter.  Salur fallopian itu juga turut dibuang.  Menurut doktor juga Kak awa sangat bernasib baik sebab ianya tidak pecah dan sempat dibuang.









28 ulasan:

ahmad humairi berkata...[Reply]

Allah selamatkan kamu Kak Awa.

kak long berkata...[Reply]

semoga selamat semuanya..insyallah!

kakcik berkata...[Reply]

Semoga segalanya berjalan lancar dan Kak Awa akan segera sembuh. Amin.

al-lavendari berkata...[Reply]

saya doakan semoga kak awa selamat dalam pembedahan dan pulih dengan segera.

azlina berkata...[Reply]

mudah2an allah permudahkan dan di beri kesembuhan amin..

Daddy Ziyyad berkata...[Reply]

semoga beliau selamat, dan tidak mengalami sebarang komplikasi baik semasa surgery, mahupun selepas surgery..


ps: kenapa tak buang awal lagi?

kakpah berkata...[Reply]

kakpah doakan juga. semuga semua berjalan lancar dan selamat menjalani pembedahan. amin...

anie,Nagoya berkata...[Reply]

moga dipermudahkan urusan pembedahan tu.

Kakzakie berkata...[Reply]

Doa kakak moga Kak Awa selamat. Kawan kakak lepas operation ok. Cuma kena berpantang....Insya-Allah segalanya selamat...

nurkass berkata...[Reply]

moga semuanya di permudahkan..
insyaAllah..

Zul berkata...[Reply]

Mudah-mudahan berjalan lancar, amin, mak saya pon pernah kena last year, nasib baik kecik je, sekarang dah sembuh, mudah2ah selamat. amin

Pn Kartini berkata...[Reply]

Moga segalanya berjalan lancar..
MOga Kak Awa akan cepat sembuh...

Citarasa Rinduan berkata...[Reply]

amin.....
amin moga dipermudahkan operation terhadap kak awa..
baik budi ibuintan...
inilah semangat sesama insan....

ayu doakan semoga sepupu ibuintan sihat dan terus bertenaga..amin

ckLah berkata...[Reply]

Semoga mendapat shifa' Nya...

Adinda Amy Sensei berkata...[Reply]

ibuintan....moga segalanya akan selamat buatnya....

Yan berkata...[Reply]

eeeeerrrr seramnya ibuintan. Ni yg saya takut ni...

ibuintan berkata...[Reply]

terima kasih kepada semua yang sudi mendoakan Kak Awa.. alhamdulillah pembedahan tadi berjalan lancar


terima kasih semua

kaksu berkata...[Reply]

assalammualaikum ibuintan... alhamdulillah pembedahan berjalan lancar, moga kak awa cepat sembuh dan pulih sepeti biasa hendaknya...

Admin P@P berkata...[Reply]

Assalamualaikum.
Alhamdulillah telah selamat, berkat usaha tanpa putus asa. Semoga kehidupan selepas ini lebih bahagia dan sempurna.

TQ

Yunus Badawi berkata...[Reply]

Alhamdulillah dia dah selamat. Harap dia cepat sembuh seperti sediakala.

S..U..D..@..I..S berkata...[Reply]

syukur kawan ibu intan sudah selamat...
semoga diberi ketabahan dan cepat sembuh....

Cik Ina minat Do do Cheng berkata...[Reply]

fibroid yang sama melanda baby sitter firdaus, sampai sekarang duk menunggu tarikh nak di buang.tunggu que katanya. semoga kak awa sembuh sedikala selepas jalani surgery.

IMANSHAH berkata...[Reply]

Alhamdulillah, syukur kepadamu Ya Rabbi

ainnoraini berkata...[Reply]

syukur semuanye selamat...

alhamdulillah kepada allah...

secangkir madu merah berkata...[Reply]

semoga kakAwa segera sembuh... kita jadikan juga kesah ini sebagai peringatan ya..kalau rasa lain macam pada diri sendiri cepat2 ke hospital utk dapatkan rawatan jgn tunggu sampai sakit...

Zaitun berkata...[Reply]

Alhamdulillah pembedahan dah selamat .Semoga kak Awa cepat sembuh dan kembali bersama keluarga.

kakngah berkata...[Reply]

semoga k.awa cepat sembuh dah kembali sihat seperti sedia kala....

Sasa Al-Sharif berkata...[Reply]

Minta dijauhkan musibah seperti ini & semoga kak Awa cepat sembuh. Amin