Followers

Sabtu, 3 Julai 2010

Hari menerima dan memberi semula

Selamat pagi Sabtu.  Selamat bercuti.
Pagi ni entri 'membalas budi': dah ada sahabat yang memberi,  berat pulak rasanya untuk tidak menerimanya.

Ini ialah award daripada Mrs Mama.  Macam biasa ada juga sebaris dua ayat cepumas ye....

1. Anda mesti memuji Pemberi Award.
    seorang mama yang pengasih dan penyayang

2. Sila Beri Award Ni Kepada 10 Yang Lain
    Ibuintan beri award ni kepada semua sahabat,
tak gemar pulak nak pilih-pilih,
    tak suka paksa rela
            
3. Anda mesti bagi tahu 10 Bloggers tadi
    Tak payahlah beritahu, biar tahu sendiri la kan......


4. Bagaimana anda boleh digelar blogger yang best
     ontah la... tak dapek nak  cakap camno tu....tak taupun mano best eee...
 



Ini yang kedua pulak. menerima tag daripada zaza :
Tapi macam biasa kena lah jawab soalan cepumas nye.

1.Adakah anda happy sekarang?
 hepiiiiiiiiii sesangat

2. Kenapa anda rasa happy?
apa sebab lak tak happy.....takde sebab tak happy

3. Apakah yang boleh membuatkan anda happy?
Asalkan tidak ada yang menyakitkan hati............pasti happy

4.  Pernah tak anda menerima tag?
Lom pernah lagi....rasa macam tak sesuai pulak orang tuo main-main tag ni, kan.....
apapun tq pada zaza kerana beri ibuintan tag ni....
cuma jangan kecil ati lak sebab ubah ikut suka hati sendiri ...

5. Nyatakan warna yang anda suka?
warna yang lembut dan damai gitu......biru
tapi semua kaler suka sebenarnya ..

6. Beritahu 9 orang yang anda tag?
Ibuintan beri award ni kepada semua sahabat, 
tak gemar pulak nak pilih-pilih,
    tak suka paksa rela


Itu saja untuk hari ini... minta maaf sebab suka hati ibuintan je kan...

11 ulasan:

kakcikseroja berkata...[Reply]

Salam ibuintan..

susah juga nak main tag-tag ni, kan? :)

Insan Marhaen berkata...[Reply]

satu cari 10. 10 boleh jadi 100. macam MLM la pulak ya.

a kl citizen berkata...[Reply]

tag mengetag ni ada masa bagus tapi bila nak menjawab tu yang malas sangat rasanya

ibuintan berkata...[Reply]

kakcik...
ye lah soalannya senang je, nak menjawab tu yang malas nye pulak..

ibuintan berkata...[Reply]

betul tu IM..
macam skim piramid lak kan..
tujuannya bagus sebenarnya, tapi ada juga yang menerimanya tu tak suka nak mnerimanya...tu yang saya tak nak letak nama penerima tu, macam paksa mereka lak kan..

ibuintan berkata...[Reply]

sah a kl citizen..
orang2 muda gemar kot main tag-tag gini...mereka ada masa nak menjawabnya, tujuannya bagus dan untuk seronok2..untuk up trafik juga kan..
tapi malas tang nak menjawab tu..

kak wan berkata...[Reply]

kakwan pulak memang tak reti bab tag mengetag ni..

kak Erna berkata...[Reply]

ibuintan..akak pun ditag juga..bukan tak sudi nak jawab..tapi susah sikit nak c&p tu..
tapi betul juga kata ibuintan,...dah tua2 ni..dah tak sesuai sangat kan..

ibuintan berkata...[Reply]

kak wan.. saya pun terkial-kial juga menjawabnye ni...

ibuintan berkata...[Reply]

kak erna,...memang rasa kekok juga dan serba salah skit kalau tak jawab dan tak terima tu..
bagi award saja takpe, ni yg problem tang menjawab tag tu...

sayangsayangibu berkata...[Reply]

biaslah kak
tang ni ada masa teruja gak nak menjawab;p
sebahagian daripada en3