Followers

Rabu, 23 Jun 2010

Hadiah apa ye?

                                                  (gambar hiasan)

Salam dan selamat pagi.

Dapat kumpul RM12.50 saja. Esok ialah  hari terakhir GPK HEM Hjh MIzan berkhidmat sebagai seorang guru dan menamatkan khidmatnya di sekolah ini.

Setiap kelas diminta menyediakan satu hadiah . Semasa majlis berlangsung esok, setiap wakil kelas akan menyampaikan hadiah kelas kepada beliau.

Kelas kami hanya dapat kumpul RM12.50 saja, itu pun jenuh memberitahu sejak semalam. Maklumlah murid tahun satu, hanya itu yang dapat dikumpul dan diberi mereka.

Tapi bab hadiahnya apa yang dapat dibeli.  Apakah hadiah yang sesuai yang dapat dibeli dengan duit sebanyak itu?  Tolong beri cadangan?

p/s;  Beliau juga ialah guru yang pernah mengajar ibuintan semasa di tingkatan satu... jadi adalah hadiah
 peribadi dari bekas muridnya ni. 

16 ulasan:

kakcikseroja berkata...[Reply]

Mungkin boleh beli tudung (biar murah tapi nilainya tinggi bagi anak2 sekecil di Tahun 1). :)

sayangsayangibu berkata...[Reply]

mungkin beli cenderahati yg boleh ditulis tu, lepas tu ukir nama anak anak murid dlm kelas.. ;p

sayangsayangibu berkata...[Reply]

wah guru bertemu bekas guru yang mengajar semasa guru menjadi seorang murid..
seronoknya....

kak wan berkata...[Reply]

Mesti ibuintan tau apa yang bekas guru tu minatkan. pasti ada benda yang diminatinya .Cubalah cari dalam versi murah.
Bukan harga yang dilihat tapi perhargaan yang dibuat

maiyah berkata...[Reply]

hehe.. ada tu.. wlau kecil tp pemberian tu le adalah sgt berhrga, atau cikgu tambah sikit2 ngeeee

zuL berkata...[Reply]

t kasih kerana dtg blog saya - kampong talang. you hv a nice blog too. :)

Zaitun berkata...[Reply]

Susah juga nak bagi cadangan tapi cubalah beli benda yang murah sebab apa yang penting pemberian.

ibuintan berkata...[Reply]

tq kakcik..
tu la teringat juga tudung tapi cikgu ni dah terlalu banyak tudungnya..

ibuintan berkata...[Reply]

tq sayangibu..
dah cuba tanya di kedai cenderahati terover bajet sangat..
yang murah key-chain saja but too small..

ibuintan berkata...[Reply]

tq kak wan..
tak pasti sangatlah cikgu ni minat apa, cikgu ni very simple dan sangat2 baik..

ibuintan berkata...[Reply]

tq maiyah..
memang sah kena tambah, nak mencari yang ikut budget tu yg susahnye..

ibuintan berkata...[Reply]

tq zul..
i'm very proud ..anak talang yang berjaya, kta berjumpa semasa kahwin nasrol ..
segak dgn baju melayu pepel, bila lak nak kahwin..

ibuintan berkata...[Reply]

tq zaitun..
dah jumpa dah, betul tu walaupun murah tapi ikhlas memberinya..

kakpah berkata...[Reply]

salam. boli pokok bungo je la sepasu..

ibuintan berkata...[Reply]

tq kakpah,
tu la saya pun masa nyiram pokok bungo petang tadi baru terpikir, cikgu ni memang suko pun ngan bungo ni, keliling rumahnya penuh ngan bunga..

fzi berkata...[Reply]

Salam ibuintan...
Betul kata kak pah tu...elok gak kalu beli pokok bunga sepasu... kalu akak la orang kasi bunga, hati pun ikut bebunga...hihi