Followers

Rabu, 29 Jun 2011

Alasan.


Dah bersiap nak pergi joging, tiba-tiba hujan turun.

Tak sangka hujan pagi pula.

Hari ini  Nismilan cuti sempena Isra Mikraj,

Menyapu sudah, buat sarapan juga sudah.

Membasuh  sudah, berkemas juga sudah.


Yang satu ni saja yang belum....







Ahhhhhhhh... biar la dulu,

Nak joging blog ke blog lah dulu.

PEMALAS.




28 ulasan:

nurkass berkata...[Reply]

kak s.alam pun hujan..
owh nismilan cuti ke..bestnye..
buleh la masak sodap2 tghari ni kak..lopeh tu baru lipek baju..hehe

ibundo berkata...[Reply]

banyak kain nak lipek tu hahaha..
kito tak cuti harini tapi ramai bebudak yang cuti sendiri..
kek bangi ni pun sodang golap skang ni. nak ujan kot..

aku HIV positif berkata...[Reply]

jenjalan ziarah sempena isra' mikraj :)

Kakzakie berkata...[Reply]

Salam israk mikraj ibuintan... Kami di Johor kena kerja. Ibuintan kena lipat baju yg berlonggok ye:)

kaklong berkata...[Reply]

sini ar tongah mencurah-curah ujan turun...phogrut lapa lak tu ha...aiyooo...





selamat menyambut isra mikraj...

ibuintan berkata...[Reply]

kass... ujan baru toduh

tu la ni tongah pikir nak masak apa pulak tuk hari ni, susah jugak mikir an nak masak apo ni..kan

ibuintan berkata...[Reply]

kakpah... sey tang lipek kain ni memang masalah bosa , memang maleh sikit

kono ikut mood lak, kok takdo mood nak melipek.... menggunung la

tapi last ea kono lipek yo, maklumla takdo bibik, sendiri jadi bibik

ibuintan berkata...[Reply]

AHP,

terima kasih

sekiranya telahan saya benar, saya akan menyimpannya dengan baik

ibuintan berkata...[Reply]

kakzakie.... memang wajib kena lipat, tak dapat lari tu.. cuma antara cepat atau lambat saja..hahahaha

ibuintan berkata...[Reply]

kaklong... apo lae kok lapa, poe la masuk dapur, buek apo yg patut

goreng kue copot pun sodap time2 sojuk ni

ahmad humairi berkata...[Reply]

assalamualaikum,

aje yang ye...alasan untuk orang yang pemalas...hehe...tapi ibuintan rajinkannn...

Cik SHiNJU berkata...[Reply]

Sepang pun ujan,ibu...
Ni baru benti..
meh yun tolong lipat ken baju tuu..

erk..sarapan td ade belen lg tak? ;p

Acik Erna berkata...[Reply]

Ibuintan..seremban pun hujan..nak pi kedai pun malas..ingat nak cari jugak bahan2 nak masak apa untuk buka nanti..

Amy Syaquena berkata...[Reply]

Amy pun macam akak tapi malam tadi dah bereskan semua ye la nak out station x kan nak biarkan macam tue pulak kan..

NzA berkata...[Reply]

hi.hi.hi...sebijik mcm gunung berapi kt rumah sy gak....mlm td swastakn pd anak2....

anie,Nagoya berkata...[Reply]

ha...alasan cam ni le mak tak suka!!!...hahahaha...

kalo main tolak2 ketepi le.jwpnya tersusun indah n cantik tepi2 dinding.itu kita tau.tak caye dtg le tgk.sib baik kat bakul tak letak nama.hahaha....terjawap le pemalas berkilo2

Pn Kartini berkata...[Reply]

Assalamualaikum IbuIntan...:)

ermmmmmmm....bukan pemalas sis..
sekadar mencari aura semangatnya sebelum teruskan kerja2 umah...
tak ke gitu sis...:)
hehehe

a.z.r.i.n.a.03.07 berkata...[Reply]

hahaha..ingatkan saya sorang aje.

kita geng kak.Cuma jumlah bakul saya lima. huhu..

Tiga dah lipat tapi belum susun sejak malam Ahad hari tu. 2 lagi tu baru angkat dari jemuran tadi.(tumpang jemur di porch rumah kosong) ;o)


mud melipat dan menyusun baju saya adalah waktu bangun pagi. jam 5.30..memang bersemangat masa tu..

ibuintan berkata...[Reply]

cikgu humairi,

rajinnnnnnnnn... ada anginnya malas gak

ibuintan berkata...[Reply]

YUn,

mai la datng tanjung, leh tolong lipat2kan apa yg patut

kat sini petang baru benti ujan

ibuintan berkata...[Reply]

kakerna,

kat tanjung ni, ujan sampai petang tadi.. saya pun malas pegi kedai, masak buat buka tadi apa yg ada saja

ibuintan berkata...[Reply]

Amy,

betul tu kalau nak keluar out station, rumah harus clear dulu..kalau tak ,tak senang hati lak ..kan, rumah berterabur lagi

ibuintan berkata...[Reply]

Nza... pagi dua gunung tapi dua2 gunung dah klear dah, lepas maghrib tadi 'paksa' diri klearkan

ibuintan berkata...[Reply]

Anie.... amboiiiiiiii.. lawan ibu ye,

hahaha... tu pagi tadi, now dah klear tau, mood dah datang tadi

ibuintan berkata...[Reply]

mualaikumsalam Tinie,

yess... mood udah mari, semua dah setel.. dua2 bakul dah kosong, nunggu penghuni baru lak.. esok2 la

ibuintan berkata...[Reply]

Reen,

akak bab melipat ni memang markah paling rendah, entah ngapa tah... maleh sungguh, mesti nak lunggok dulu dan mesti kena tunggu mood mari dulu....


hahaha ...tu yg kekadang ada masa duo bakul lari ke tigo bakul tu... tapi menanglah Reen..lima bakul

insan marhaen berkata...[Reply]

Nasib baik keluarga IM ramainya lelaki. Tak pernah ada timbunan baju sebanayak itu..

Citarasa Rinduan berkata...[Reply]

Ibu intan..
rindunya ngan kamu..

bab baju 2 bakul tu.. nak minta tolong ayu lipatkan tak???????

hehehhe. sehelai 20sen