Followers

Ahad, 27 Mac 2011

Cuba nasib

CONTEST Hadiah Misteri Paklong

 Hari ni rasanya jauh berjalan.  Serata negeri merayap dari pagi membawa ke malam.  Pertama kali rasanya berjenjalan blog ke blog dengan bebasnya.  Hari ini sendirian di rumah, apalagi lepas satu rumah ke satu rumah dijengah, walau tuan rumahnya tidak ku kenal, tidak menjemput juga namun dengan muka tak malunya ku datang dan singgah juga.  



Minta maaf kepada rumah dan lamannya kujengah dan glidah hari ni.  Ada yang ditinggalkan jejak, ada yang disapa dan ada juga yang sekadar menumpang lalu.. bukan apa malu dengan diri sendiri, segan dengan tuan punya rumah dan laman.

Ini ialah rumah yang terakhir dijengah.  Pertama kali sampai ke rumah ini dan rupanya tuan rumah ini sedang menganjurkan kontest yang juga julung kali dianjurkannya.  Sebab sama-sama pertama kali, maka tergerak hati untuk join sama kontes anjuran tuannya yang bernama Pak Long dari bicara kehidupan.

Mana tahu ada rezeki dapat hadiah misteri daripada Pak Long.

Jom kita lihat syarat dan termanya;


1.terbuka kepada sesiapa yang mempunyai blog.
   lulus

2.letakkan banner contest ni kat sidebar sepanjang contest berjalan & link kan ke blog ni
   dalam pembinaan dan bakal siap


3.buat entry pasal contest ni dengan menjawab soalan mudah :
i- Apakah Slogan Bandar Taiping ?


ii- Dan lengkapkan pantun berikut :
 
Anak itik didalam timba,
Anak ayam diatas meja,
  Saja suka-suka join mencuba,
  Ada rezeki moga berjaya.



4. tarikh tutup penyertaan : 7 April 2011




Jom join ramai-ramai... ada empat hadiah misteri tu!





16 ulasan:

Rozali berkata...[Reply]

Assalamualaikum Ibuintan

selamat berjaya

Wassalam

IMANSHAH berkata...[Reply]

salam

moga berjaya ibuintan

pak long berkata...[Reply]

salam...
waaa...hebat ni...terima kasih sebab joint kontest ni...

adol ihsan berkata...[Reply]

Salam :

Macam menarik aje contest ni, ibu..
Mahu join jugak la..

Hehe.. :)

Mohamad berkata...[Reply]
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Pn Kartini berkata...[Reply]

Assalamualaikum IbuIntan:)

Ni jejalan sebelum subuh niii:):)

Moga akak berjaya yaa..:):)
tinie Tak pernah masuk contest2 nii:)
bagus akak..

white rose berkata...[Reply]

ibu, semoga ibu berjaya menang contest

kakpah berkata...[Reply]

selamat berjaya hehe..

kak long berkata...[Reply]

wah..akak dah rajin join kontest la..
tahniah..semoga berjayo yo...!

Sasa Al-Sharif berkata...[Reply]

semoga ibu berjaya :)

dah ada header. semat.. sblm ni ada cuba buat header utk ibuintan tp rasa tak semat. akhirnya tak publish dah.

ahmad humairi berkata...[Reply]

Assalamualaikum,

Nanti kalau dah menang bagi tau la...apapun tahniah dulu dari saya, moga berjaya.

Daddy Ziyyad berkata...[Reply]

Rajin akak join contest ya...ye lah..apa salahnya, cuba nasib kan...

Kalau ada masa saya nak try jugak join contest ni

sahromnasrudin berkata...[Reply]

assalamualaikum ibu..

selamat berjaya ye..ibu jarang join kontest kan..sesekali join, mane tau ada tuah kan :-)

Mohamad berkata...[Reply]

Semoga berjaya...

Amy Syaquena berkata...[Reply]

Good luck ibu..

NzA berkata...[Reply]

wah, smbil buat siri jelajah jumpa contest ye....apa pn gud luck!!!!