Followers

Selasa, 23 November 2010

Untuk sihat ....Sambil Beriadhah Kita Berukhwah

Rancangan jalan-jalan awal pagi dah bermula, setelah tertangguh tiga hari dari jadual asal.. better late than never... wah..boto ko tu!  Tak jauh ke mana pun, round sekitar jalan kampung saja. Jalan-jalan sambil bertegur sapa dengan jiran, jiran pergi kerja tegur, jiran menyapu halaman pun tegur.. takpe lah kan sambil beriadah sambil mengerat silatulrahim.

Ni gambar sewaktu dah balik, depan rumah, di bawah pokok cempedak di luar pagar.  Intan tak mau lama-lama, malu katanya 'semua orang pandang', esok dia ajak keluar awal-awal pagi.... masalahnya 'berani ke' , pukul 6.30 gelap lagi tu.....ni kampung bukan Kolumpo.

18 ulasan:

imanshah berkata...[Reply]

xberiadah dan mengikat ukhuwwahdi kedai kopi ke ibu??

ibuintan berkata...[Reply]

hahaha ... tak pernah ku buat Iman ..oiii

biar lah kaum 'paknye' aje

Zaitun berkata...[Reply]

Kak Zai pun merancang dengan siadik nak beriadah tapi ada aje halangannya hehehe....

fzi berkata...[Reply]

Salam...
Ish.. tengok ibuintan joging, baru teringat lamer dah kita tak joging..orite lah kalu macam tu weekend ni nak stat balik lah..heheh

ibuintan berkata...[Reply]

jom mulakan segera kak zai... better late than never.. chewahh

ibuintan berkata...[Reply]

jom fzi,

lepas joging kita ngadap orkid2 lak..

kak Erna berkata...[Reply]

ibuintan..akak yang dok taman pun keluar dah pukul 7 lebih..takut jugak..takut anjing kejar..

kak wan berkata...[Reply]

kakwan pun dah start pagi tadi..jalankaki ..pegi pasar semo org tegur ..keta mana?..., tak tahan nak menjawapnya.

sayangsayangibu berkata...[Reply]

rajin
sya rumah depan taman pun malas, erppp tak ada kawan lah

sahromnasrudin berkata...[Reply]

salam ibu...tgk ejaan kolumpo tue teringat cerita kat astro.."dari koding ke kolumpo" huhuhuh..cuti2 skola cenggini la ibu kne rajin bersenam kan hahahaha

Werdah berkata...[Reply]

Salam ibuintan

Beriadah sambil tegur sapa.. seronok tu.. peluhpun keluar badan & mindapun sihat.. insyaAllah

ibuintan berkata...[Reply]

kak erna,

kat taman anjing, kat kampung ni lombu... kalau tak jumpo lombu takut dalam golap tu terjumpa 'hasil buangan lombu'... tak nampak lae dah lah bondo tu itam..

ibuintan berkata...[Reply]

hahaha kak wan,

tulah ado jo modal orang nak menyapo kan... sokgi kak wan siap tulis lah kat baju...'sesi joging, kete kat umah'

ibuintan berkata...[Reply]

sya, terpakso rajin dah banyak bumper muncul ni.. ghisau yo tambah umur dah masuk waktu asar

ibuintan berkata...[Reply]

shah,

memang cuti2 camni lah ado peluang lebih sikit... baru sehari dua ni.. ada jugak raso sengal2 badan sikit, sobab lomak dah banyak bona..

kolumpo ibu koto,
kolopilah pokan koboi,
den ni bukan nak ngato,
kono yo jago takut botambah boroi...

hahhaha... lanyak yo

ibuintan berkata...[Reply]

insyaallah kak werdah,

keluar segalo macam peluh dah ni, harapnya camtu la, bertambah sihat...

diana berkata...[Reply]

heheh..
malu pulak dah..
keluar gelap2 bahaya pulak..
orang tengok tu pasal baru nampak..
kalau dah selalu orang nampak orang tak tengok dah..
kan ibu intan????
hehehe..

ibuintan berkata...[Reply]

betul tu diana,


memang pun pertama kali org nampak tu yg menegur tu...

tu saje alasan dia malas nak join latu, tapi pagi tadi okey dah...