Followers

Selasa, 23 Ogos 2011

Gangguan internet... mood berblog pun turut terganggu.

Syukur.. moga semuanya sihat.  Terima kasih  kepada semua rakan yang sudi meninggalkan komen di entri yang lepas dan mohon maaf juga tak sempat mengunjungi blog rakan semua.  Masa masih padat dengan kerja hakiki dan beberapa kerja sampingan.  Bila berkesempatan mengadap laptop, masalah internet pula menghambat, terlalu semput jalannya... menyakitkan hati saja.  Entah knapa sejak akhir2 ni streamyx kat rumah tu yang sebelum ni tak ada masalah kini dah mula menyakitkan hati, terlalu lambat loadingnya.  Nak masuk gambar sekeping pun memakan masa.  Kalau dulu bw pun boleh buka lima enam tab sekaligus, kini nak buka satu tab pun terhegeh-hegeh.


Bila masalah ni timbul terus ambil jalan singkat, off laptop.  Kalau tidak banyak pula 'syair' yang tak merdu yang terkeluar, kurang pula markah puasa.  Harap masalah ni tak akan berlarutan, kalau terus berlarutan macam ni mau juga TM di'syair'kan suatu hari nanti, mestilah kan patut di' syairkan sesekali bila kita yang setiap bulan bayar on time, tak pernah lupa.  Biarlah berbaloi dengan RM yang dilaburkan.... kan.


Macam mana rakan blogger wanita, dah banyak ke buat kuih?  Ibuintan satu kuih pun tak  buat dan tak beli lagi.  Kalau buat kuih pun mungkin sejenis dua saja hujung minggu ni, tunggu intan balik dulu sebab Intan saja yang suka menolong..eh silap...  ibunya yang menolong dia membuat kuih sebenarnya.  Intan lebih suka dan lebih pandai membuat biskut berbanding ibunya.  Ibunya tak punya kesabaran  untuk menekap-nekap kuih yang boleh mendatangkan mood 'mengantuk'.  ibunya lebih sanggup keluar RM untuk yang telah siap dibotolkan.



                                           Pilih saja yang mana pekenan.

                                  Biasanya yang ini lebih menarik perhatian.






17 ulasan:

kakcik berkata...[Reply]

Kakcik pun nanti nak beli kekacang je.

Selamat Hari Raya, Ibuintan. Sudikanlah ambil kad raya di blog kakcik, ya. :)

Daddy Ziyyad berkata...[Reply]

Selamat Hari Raya Ibuintan..saya pun beli aja kuih...hehe

Kakzakie berkata...[Reply]

Kakak buat biskut suka jadi adalah buat sikit tapi asam-kacang-kerepek kakak beli...

Amy Syaquena berkata...[Reply]

amy tahun nie pun beli saja kak.. anyway selamat menyambut hari raya..

IndukDen berkata...[Reply]

mmm...induk pun x buat kuih...nak pi tunjuk2 jer..biasa nyer yg dtg..nak mkn berat jer...kene masak..hu..huu

kaklong berkata...[Reply]

tahun ni kaklong kurang kuih tunjuk2....1st time buek sdri..




selamat hari rayo buek ibuintan sekeluarga...

sahromnasrudin berkata...[Reply]

assalamualaikum ibu..

jom kiter buat aduan kat aduan rakyat huhuhhh

Abd Razak berkata...[Reply]

Assalamualaikum...

Cikgu upgrade jer..:) kena byk bersabar ni..

Kak Imun berkata...[Reply]

Selamat menyambut Syawal, ibuintan. Kak pun tak buat biskut, beli saja. Biasanya pagi raya kak masak nasi, lauk-pauk dan sedikit kuih.....:)

sal berkata...[Reply]

saya dah ada beberapa jenis kuih...tapi semuanya kuih tunjuk...tunjuk kat tempat shopping....

shopping kat mana? shopping kat sekolh ,bnyk benda dah ada...tak payah gi gedung2 pun dah berhabis rm..rm..rm..

NzA berkata...[Reply]

4 bln lepas sy upgred ke package blockbuster cz dh geram dgn line ciput sedut tu...skrg dh oklah kak...laju...1 bln RM140 trmasuk panggilan percuma panggilan ke seluruh msia....

Acik Erna berkata...[Reply]

ibuintan..memang rasa geram ngan steramyx sekarang ni..tak kan dia pun na raya kot..selow ya amat..

ckLah berkata...[Reply]

Selamat hari raya ibu intan...

al-lavendari berkata...[Reply]

dia suruh 'upgrade' tu !

kami pun belum buat atau belum beli satu hapah pun kueh raya !

Alin Marlini berkata...[Reply]

Setakat 26 Ramadhan...Alin tak buat satu pun kuih ibu..takde mood ..

Yan berkata...[Reply]

Since pakai unifi ni alhamdullilah tak ada problem lagi..

ahmad humairi berkata...[Reply]

Las sekali saya nak bako lemang...