Followers

Rabu, 20 Julai 2011

Tension.



Kenapa setiap kali berurusan di sini......

tak setengah hari tak sah!!!

mesti berjam-jam.........berjam-jam.......!!!!




 kerusi lebih 'banyak' daripada pesakit


mana tak tensen!!!!












51 ulasan:

Kakzakie berkata...[Reply]

Walau kerusi banyak kosong still nak kena tunggu berjam-jam ye ibuintan. Tension!!...

Citarasa Rinduan berkata...[Reply]

lumrah ibu intan......
yang selalu merasai adalah kita2.............

hujung2...
tunggu giliran..
hairan kan?
mana pesakitnya?

kakcik berkata...[Reply]

Cer tengok - piagam pelanggan dia tulis apa? Ke tiada piagam pelanggan?

Kalau ada - cer baca, kalau macam tak kena, cer tanya ...

Memang bertambah sakit kalau tunggu lama2 sedangkan bukannya ada orang ramai pun!

kaklong berkata...[Reply]

tengok doctor,nurse kehulu kehilir...
tah apo yg di buek ea gek ea...
sakit hati!...yg sakit bertambah-tambah sakit ea...!!!

Yan berkata...[Reply]

biasalah kak.. dah nama nya gomen.. selalunya cam tu lahh..

akak sabar yeee

sal berkata...[Reply]

ciannya...

kalau saya, terasa makin sakit klu pergi kat cepital...

menunggu tu yg membuat rasa mangkin sakit..

sahromnasrudin berkata...[Reply]

assalamualaikum ibu..

itu hospital k.pilah ke hospital tuanku jaafar?
itulah kenyataannya..kne jumpe doc daddyziyyad pas nie kan

al-lavendari berkata...[Reply]

bertambah sakitlah sakit yang dah sedia ada ..

orang banyak duit bolehlah pergi columbia atau kpj kan !

kakngah berkata...[Reply]

bulan lepas pergi maternity check-up kt pusat kesihatan. pkl 8.30 pg amik nombor, pkl 12 tghr baru sampai giliran.

alasan - sorang jek doktor yg ada. ramai doktor taknak duty kat situ. masalah rakyat kah???

NzA berkata...[Reply]

patutnya kalau kerusi byk kosong cptlh selesai urusan brjumpa doc...kalau camni la gayanya, org sakit makin brtmbahlh sakit....

a.z.r.i.n.a.03.07 berkata...[Reply]

yang sakit hati bila nurse dok borak2 sambil tengok katalog..

nurkass berkata...[Reply]

alahai kak..
kass pun selalu kena camtu masa bawa mak gi check up..pepagi buta dah dtg ambik no..petang baru balik umah..rasa nak bako jek..

adol ihsan berkata...[Reply]

Salam..

Hehe.. memang, geram giler bila terpaksa kena tunggu berjam-jam..

Tapi sabar tu kan separuh daripada iman..

:)

Pn Kartini berkata...[Reply]

Assalamualaikum my dear IbuIntan

Salah satu sebab mengapa tak suka ke hospital !
Tu tak termasuk lagi layanan nurse2...yang terkdg ada yang 'tak berapa mesra pelanggan'...aduhaiii...
Lagi-lagi laaaaaa fikir 2 kali nak g!!Aduhaiii

pe2..saborrr jelah kann

ibuintan berkata...[Reply]

kakzakie,

memang sah tensen.... lastnya disuspek darah tinggi

ibuintan berkata...[Reply]

entahlah Ayu.... yang kecewanya juga menunggunya lama sangat tapi jumpa dr nya tak sampai sepuluh minit... tanya lebih kurang, beri ubat

ibuintan berkata...[Reply]

kakcik,

piagam pelanggan ada, malah masuk je dah nampak... dah penat baca,.. sedap bunyinya, indah janjinya..

kekadang je menepati sebahagiannya yg tertulis

ibuintan berkata...[Reply]

kaklong...yo la, nampak ea sibuk bona... sibuk camno tak pasti la pulak

datang tadi sakit porut, bilo lamo2 nunggu tambah sakit ati skali..

ibuintan berkata...[Reply]

Yan... memang selalu sabar sebab kita dah berkehendakkan khidmat mereka

sabar je .. memang pun

ibuintan berkata...[Reply]

Sal... memang pun, tu sebab makin takut pergi sepital


lagi lama nunggu lagi bedebar jantung

ibuintan berkata...[Reply]

mualaikumsalam Shah,

hospital terdekat je!

tu la... agak2 doc ZZ tu bagi diskaun tak tuk kita2 ni

ibuintan berkata...[Reply]

PakNgah ... memang tambah sakit!

tu la yang dilakukan oleh yang berkemampuan... macam PakNgah tu

ibuintan berkata...[Reply]

masalah rakyat la tu, rakyat biasa....Kakngah


di kawasan luar bandar lagi lah ramai kekurangan dr, mereka pun ramai juga yg menolak berkhidmat di luar bandar


sian rakyat biasa ni ..kan

ibuintan berkata...[Reply]

Nza... kalau ramai pesakit memang patutlah kita menunggu lama sebab biasanya hanya ada tiga empat orang saja dr yang bertugas...

akak taklah salahkan dr2 tu, mereka juga rasanya sama tensen ngan pesakitnya

ibuintan berkata...[Reply]

Reen.... hahaha... pernah lihat juga

sayangsayangibu berkata...[Reply]

sabar kak, nanti lagi sakit pulak.. ;p

ibuintan berkata...[Reply]

Kass... nak bako po nye? ati sendiri je yg tebako


masalah sejak lama dulu rasanya, kita sampai sebelum pintu di buka lagi... konon nak dapat no awal boleh selesai awal... jangan harap

ibuintan berkata...[Reply]

Adol... ye nak, tau tu... sabar separuh dari iman...

memang sabar... sabar yo lah

ibuintan berkata...[Reply]

Mualaikumsalam Tinie,

dah kena ke ospital, nak buat camna dik... bak kata PakNgah Komensen.. nak ke Columbia or KPJ tak termampu lagi

entahlah.. memang kecik hati jugak dengan sebilangan kecil para misi ni, kekadang mereka mcm lebih 'power' lak dari dr sendiri

ibuintan berkata...[Reply]

sya... trima kasih dik... memang akak sabar je, takut penyakit lain datang


sekarang ni penyakit kan mesra alam ....senang saja datangnya

Yoa Ngadenin berkata...[Reply]

nape tak tanya kat kaunter apa yg lama sangat? skrg open door policy. dialu2kan komplen time kejadian. lagi senang buat siasatan. tak patut dan tak logik la kalau patient tak ramai dia treat lmbt. ni kene siasat neh..

diana berkata...[Reply]

itu la yang peliknya..kan???
apa yang depa sibuk kan entah la..
kat seberang jaya ni pun sama macam tu..

Mohamad berkata...[Reply]

Dalam keadaan begitu, sama-samalah kita ingatkan diri kita.. sebagai orang yang bertanggungjawab dalam sesuatu pekerjaan jangan lah menyusahkan orang lain. Tetapi cubalah sedaya upaya sebagai pemudah cara kepada orang lain..

Cik Ina Do do Cheng berkata...[Reply]

la tadi cikgu zul tension ngan klinik gomen, la ni cikgu plak. ingatkan dah berubah klinik gomen ni. geram bagi no punya cepat 7.30 pagi, nak memanggil nama pesakit susah bebenor.

ckLah berkata...[Reply]

Rutin ckLah setiap bulan....beginilah.

secangkir madu merah berkata...[Reply]

Itu yg orang malas nak pergi klinik kerajaan ya kak...

aku HIV positif berkata...[Reply]

suka entry ni.
begitulah rutin sy tapi setakat ni alhamdulillah kerana berurusan dgn doktor dan KK yg sungguh efektif. bermakna situasi tersebut telah dibuktikan boleh diatasi.

bila sesekali berurusan di hospital/KK lain, jawapannya ialah PENAT, PENAT DAN PENAT!

anie,Nagoya berkata...[Reply]

FAHAM sesgt perasaan ibuintan masa tu.tak hempok sorang2 kita yg akan dipersalahkan.nnt le ibuintan, kita bukk clinic Anie.hahaha...semua penyakit dtg sekali gerenti smpi kehayat tak sakit2.lariiiiii.....

ahmad humairi berkata...[Reply]

Saya lagi tension....kena tukarrrr ke sekolah lain...huuu

ibuintan berkata...[Reply]

Yoa... taklah bertanya lak, takut jawapan yg tak sepatutnya pulak di dengar.. tambah sakit ati lak nanti

ibuintan berkata...[Reply]

Diana... mana2 pun sama kot, sibuk lain macam je

dah nak berurusan dengan mereka, nak buat camna terimalah je la keadaan ni

ibuintan berkata...[Reply]

cikgu Muhamad,

saya paling ksian pada warga emas la... lama sangat menunggu berbanding masa rawatannya

alangkah baiknya jika ianya dapat di atasi, masing2 yg memberi dan menerima perkhidmatan berpuas hati

ibuintan berkata...[Reply]

ckLah... mencabar kan..

akak juga berkemungkinan begitu, Jumaat ini penentuannya

ibuintan berkata...[Reply]

Cik Ina.. semua yg berurusan rasanya pernah mengalaminya


tu lah, untuk mengelakkannya jagalah kesihatan sebaik mungkin

ibuintan berkata...[Reply]

Si Madu Merah... kalau berduit dan mampu memang ada pilihan lain

tepuk dada tanya poket....hahhaha

ibuintan berkata...[Reply]

AHP,

selama saya berurusan sejak dari mak dulu, rasanya masih begini...

beruntung AHp

IMANSHAH berkata...[Reply]

tengk gambarnya pun dah tahu emmang lambat

Temuk berkata...[Reply]

As-Salam
Piagam hospital tu agaknya berbunyi: Beri tempoh menunggu semaksimum mungkin supaya pesakit alami tension, agar berbaloi doktor merawatnya! Klinik-klinik pakar pun, di mana-mana juga hospital awam sekarang ini, amat sesak & menyesakkan. Mungkin masalah pokok gomen = RM.

Amy Syaquena berkata...[Reply]

sabar je la orang tak ramai pun tapi tetap kena menunggu berejam2...

Areef Ibn Naim berkata...[Reply]

salam,

erm, ntahla... apalah nak jadi government service ni... sy dh lama tk gi hospital kerajaan ni... last thn 2008 kot, ms nk dptkan suntikan tuk gi umrah...

azlina berkata...[Reply]

assalamualaikum kak nah...

jangan tension2 nanti tambah x sht hairan juga kalau kosi lagi byk dr pesakit sepatutnya lagi cpt...

di manjung ni hospital kerajaan selalu ramai pesakit tapi menunggu tak lah lama sgt..kalau msk bilik dktor perempuan ok semua di check dan di tanya..cuma ada seorag 2 dktor mcm mls2 nk layan pesakit..
servis di wad pun ok..alhamdulilah..

kalau ke klinik atau hospital swasta di sini tetap kena menunggu pesakit tetap ramai bezanya doktor melayan apa sahaja pertanyaan kita...