Followers

Sabtu, 23 Julai 2011

Bila PTD naik pelamin... semua wajib ada pengenalan diri.

Selamat petang semua, dah makan tentunya.  Hari ini saya sekeluarga menghadiri majlis kenduri kahwin anak kakak sepupu  di Kg Rembang Panas.  Perkahwinan anak perempuan sulungnya, majlis berlangsung dengan penuh meriahnya.



                           Girang menyambut pengantin lelaki.


                                          Pengantin di arak dengan paluan kompang.



                                                Pengantin sedang bersanding.


                    Yang speselnya pengantin siap pakai name tage ... pengenalan diri

                       malah seluruh ahli keluarga memakai 'pengenalan diri'... uwan (bertudung merah .. emak sedara ibuintan) dan 'mother of the bride' yang sedang sibuk menunjuk arah..... dan namanya pun kak Arah







SELAMAT PENGANTIN BARU diucapkan kepada  DIRA dan FIRDAUS.... 
moga kekal bahagia  selamanya.




                     gudis beg yang didapati... paling best dapat tambah lagi koleksi cup yg kecil comel tu!! 




40 ulasan:

nyanyisunyi berkata...[Reply]

Selamat penganti baru muga kekal hingga akhir hayat....

zul permatang badak berkata...[Reply]

oi.....meriah tu....slmt pntin baru.....berbahgia akhirnya......

sal berkata...[Reply]

selamat pengantin baru kepada yg berkenaan..

uniknya..

kena pakai name tag...

Arizakiah berkata...[Reply]

akiak pun baru je lepas berpenat menguruskan majlis kahwin anak sedara.....tapi kami tak pakai nametag

NzA berkata...[Reply]

selamat pengantin baru...sama cantik sama padan...

Citarasa Rinduan berkata...[Reply]

Ibu intan.....
pertama kali dalam hidup ayu nampak persandingan yang ada pengenalan diri..

hehehehe..
daku suka


tahniah dan selamat pengantin baru utk anak saudara ibuintan

Yunus Badawi berkata...[Reply]

Slmt pengantin baru kpd kedua mempelai.

Dua2 PTD ke ibuintan?

Esok bila dah ada anak, mereka pun akan ada name tag ngeeee

Siti Syawal berkata...[Reply]

besnye ade name tag =)

ibuintan berkata...[Reply]

Ida NS... terima kasih atas doanya

begitulah yg diharapkan

ibuintan berkata...[Reply]

zul... trima kasih... memang meriah, anak sulunglah katakan..


tambahan cuaca cantik terang n panas, majlis berjalan lancar

ibuintan berkata...[Reply]

Sal..

tu lah kelainan yg baru, supaya jemputan kenal siapa saudara mara si pengantin, senang nak salam

ckLah berkata...[Reply]

Tahniah juga kepada mak saudara pengantin....dpt anak buah baru

ibuintan berkata...[Reply]

Arizakiah... saya tak menolong pun tapi sekadar datang sebagai jemputan hari ni

memang unik, tapi ramai yg puji senang nak kenal sedara mara pengantin

ibuintan berkata...[Reply]

Nza.. betul tu, sama cantik sama padan

jodoh mereka harap kekal selamanya

ibuintan berkata...[Reply]

Ayu ,

boleh buat kalau Ayu ada buat majlis kenduri kahwin lak lepas ni

senang kita tak tertanya2 siapa tuan rumahnya, senang jugak nak salam keruk..kan

ibuintan berkata...[Reply]

YB,

rasanya begitu la

harapnya ada rezeki mereka menimang anak nanti, rasanya kalau buat majlis cukur jambul mereka nanti tentu ada name tag juga

ibuintan berkata...[Reply]

Siti,

boleh buat pula nanti, benda elok apa salahnya ditiru.. kan

ibuintan berkata...[Reply]

ckLah,

sama2 kasih, lepas ni cucu sedara pulak kan

IMANSHAH berkata...[Reply]

mampu tengok je..hu hu

ibuintan berkata...[Reply]

Iman.. jangan cakap camtu, masa mu akan tiba.. insyaallah

Acik Erna berkata...[Reply]

Ibuintan..memang belum pernah akak jumpa macam ni..ada nametag..macam kat tempat kerja pulak kan..

insan_marhaen berkata...[Reply]

IM suka hadiri majlis perkahwinan yang simple..

kaklong berkata...[Reply]

maap la kak.kaklong tak paham..po bondo ea PTD tu...hahahahah!

MulutPayau berkata...[Reply]

Selamat pengntin baru....smoga bahagia hngga keakhirnya...

p/s..bagus jugak idea pakai n/tag tu..senang nak kenal kluarga pngntin..

ct N honey berkata...[Reply]

cantik pengantinnya,agak2 ade ke yg tak kenal mana satu pengantin sbb ada nametag pula.kg ni kat jln nak kebahau ke..dah dekat dgn kg saya tu

al-lavendari berkata...[Reply]

kata orang kerja PTD relaks tak macam kerja cikgu !

Rozali berkata...[Reply]

Assalamualaikum Ibuintan

moga mereka hidup berbahagia

senang cucu2 mengenal uwan mereka...

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK

Wassalam

shameel Iskandar berkata...[Reply]

amat unik sbb kena pakai tag. apa pun selamat pengantin baru kpd mrk berdua.

Zaitun berkata...[Reply]

Selamat pengantin baru semoga kekal hingga akhir hayat.Unik ada nametag dan pelaminnya cantik.

azieazah berkata...[Reply]

Wahhh sungguh kreatif bila ada name-taq camtuh.

Ingatkan gathering blogger jer kena pakai nametaq.

wahhhh... hebat tuh!


Melepak Tanpa Kepak...!

nurkass berkata...[Reply]

wahhh..
cantik pelaminnya.
semoga berkekalan ke akhir hayat..

Kakzakie berkata...[Reply]

Hari sabut-ahad lepas ini memang ramai betul yg melangsungkan perkahwinan. Penutup sebelum ramadhan kan ibuintan. Nanti lepas raya meriah lagi...

Selamat Pengantin Baru buat anak buah ibuintan...

Kak Imun berkata...[Reply]

Salam, ibuintan.

Selamat pengantin baru..! Berseri2 wajah pengantin. Pelamin pun cantik dan glamour. Cenderamata dari pengantin pun kiut sangat.....:)

aku HIV positif berkata...[Reply]

moga bahagia membawa ke syurga, ameen...

maiyah berkata...[Reply]

assalam..

wahh mriah le.. slmt pngntin bru

sayangsayangibu berkata...[Reply]

akak ada tag nama tak?

kak boleh tak email no telefon pada sya,manalah tahu kalau tersampai di sana boleh jugak singgah singgah ;p

ejazshak@gmail.com

sayangsayangibu berkata...[Reply]

akak ada tag nama tak?

kak boleh tak email no telefon pada sya,manalah tahu kalau tersampai di sana boleh jugak singgah singgah ;p

ejazshak@gmail.com

adol ihsan berkata...[Reply]

Salam..

selamat pengantin baru.. :)

Amy Syaquena berkata...[Reply]

Selamat pengantin baru kepada kedua mempelai , cantik pelaminya.. pengantin pun sama cantik sama padan..

sahromnasrudin berkata...[Reply]

assalamualaikum ibu...

PTD tue ape?? Pejabat Tanah dan Daerah ke?? huhuhhhhh