Followers

Ahad, 3 Julai 2011

Kita kat Mersing Ekk!


Apa khabar sahabat semua? Mohon maaf dah empat hari bercuti dari berblog, menjengah blog sahabat pun sesekali saja.  Badan tidak berapa sihat dua tiga hari lepas. Sekarang pula berada di Mersing, datang petang semalam dan menginap semalaman di sini.  Insyaallah petang ni balik Kolopilah semula.  

Terpaksa menginap semalaman di sini, sebab sampai di Mersing pada pukul lima petang semalam, semalam lambat bertolak dari rumah kerana pagi semalam ke sekolah dulu.  Semalam kan program larian 1 Murid 1 Sukan 1 Malaysia.  Maka berlari-larian lah di padang je.... empat pusingan.. anggaran 1.5km.  Murid-muridnya la...cikgu2nya ..satu pusingan pun dah semput.

Moga kita jumpa lagi.
 


///doc DZZ.... kita pun kat Johor ekk!



23 ulasan:

aku HIV positif berkata...[Reply]

kakak yg kat gajah mati batu kikir tu pernah duduk sana. kalau tak salah masa lalu sana pegi muar tahun lepas byk jual ikan masin tepi jln.

moga ibu intan sihat & ceria selalu :)

al-lavendari berkata...[Reply]

tak mancing ke ..? saya belum pernah sampai lagi. teringin juga nak pergi memancing kat sana !

apa barang yang elok dibeli di sana ?

al-lavendari berkata...[Reply]
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
nyanyisunyi berkata...[Reply]

Mersing...bila baca novel2 dari penulis johor kerap diceritakan keindahan mersing..tp ntah bilalah ida nk sampai ke sana...

kaklong berkata...[Reply]

banyak tak kolori nyg terbakar kak?
hahahaha!

khunsuriyatit berkata...[Reply]

salam...saya duk Mersing..kawen orng sini...satu yang sonok kat sini..hari2 makan ikan fresh..ok la jugak kat sini...

http://akakdisebalikpintu.blogspot.com/2011/06/segmenabag-jom-g-jalan-jalan.html

Amie berkata...[Reply]

Assalam Ibu Intan,
Kelmarin Amie pun lari2 jugak...jauh 2.5km ...habis basah kuar peluh, muka pun tukar coklat merah hitam kelabu, make-up pun cair... he heheh sambil lari bawah mineral water...

anie,Nagoya berkata...[Reply]

sekom ibuintan.kerap gak g mersing ya?dpt lepak kat tepi pantai bestnya.kat cini panas tol.

larian ke mersing?seronok tu

sal berkata...[Reply]

alhamdulillah..dah sampai johor...
moga seronok dlm perjalanan dan pengembaraan ke sini yee...

ibundo berkata...[Reply]

ni dah balik ko bolum ni...

white rose berkata...[Reply]

salam ibu...
rindu la...


ibu, WR nak ke johor pada 6-8hb ni...
minggu depan...

kontinjen perak ke pertandingan festival nasyid peringatkat kebangsaan di Muar, johor...

azieazah berkata...[Reply]

Saya tahu pasal Mersing dari filem Seri Mersing dulu.

Sentiasa teringin nak pergi, sebab dengar laut dan pantai sangat best!


KL Gangster: ulasan dan pandangan seorang bekas Kaki Wayang...

nurkass berkata...[Reply]

wahhhh..kat mersing rupanya..
patutlah sunyi je rumah..hehe

a.z.r.i.n.a.03.07 berkata...[Reply]

Ke Mersing tengok Intan jugak kan kak ?


Entah bila boleh sampai ke sana...

Daddy Ziyyad berkata...[Reply]

saya pun ingat nak terjah Mersing last week, cuma tak sempat...:)

Citarasa Rinduan berkata...[Reply]

Ibu intan

dah balik ker??
nanti update entry cepat2..
mersing tumpah darahku

ahmad humairi berkata...[Reply]

Assalamualaikum,

owh...hari ni cuti ek? patutla..

dayu_myself berkata...[Reply]

waaa...rindunya nak balik mersing...mersing kesayanganku..
^___^

dayu_myself berkata...[Reply]

waaa...rindunya nak balik mersing...mersing kesayanganku..
^___^

Admin P@P berkata...[Reply]

Assalamualaikum.
Alhamdulillah, tenang-tenangkan fikiran dengan cuti-cuti Malaysia, setelah penat menyertai larian 1Murid 1Sukan 1Malaysia.

Ceria selalu.

TQ

ibuintan berkata...[Reply]

AHP... saya ke Mersing ikut laluan Bandar Baru serting - Muazam - kuala rompin dan terus ke Mersing, tak jumpa pula gerai ikan masin di laluan tu

kat mersing banyaklah jual ikan masin selain keropok

ibuintan berkata...[Reply]

Pk ngah rasanya kaki pancing memang seronok ke sana, suami saya tak bawak pancing tapi dia join kaki pancing berembun sama di tepi muara sungai, berborak bersama mereka...

ramai juga kaki pancing memancing di waktu malam ada yg bawak famili skali, nak sewa bot pun boleh kalau nak memancing dilaut

ibuintan berkata...[Reply]

PakNgah...nampaknya yg jadi tumpuan barang2 hasil laut la...macam keropok, ikan masin malah ikan2 segar pun senang didapati di sana