Followers

Selasa, 26 Julai 2011

Modem Streamyx Terbakar - hati pun terbakar sama

Sudah dua hari wifi di rumah down, modemnya mungkin  dipanah petir semasa hujan lebat malam kelmarin, maknanya sudah dua hari juga tiada talian internet di rumah.  Abahintan sudah menelefon pihak TM tapi masih belum ada tindakan.  Harap-harap hari ini mereka akan datang menukar modem yang baru, Along dan azim sudah mula merungut, tidak dapat berfb dan main game, ibunya pula tak dapat berblog tapi abahnya cool saja..  abahintan tak kesah sebab dia hanya minat baca akhbar on-line saja, dia tak kesah bila modem itu terbakar. 


Malam semalam pun beberapa orang anak jiran yang datang membawa laptop hampa sebab tiada wifi, mereka tidak dapat mengakses internet.  Setiap malam beberapa kawan Along dan Azim datang ke rumah  menumpang menggunakan wifi kami.  Biasanya mereka melayari internet di kawasan luar pagar rumah kami saja.... mereka duduk berkumpul sambil berborak-borak.


Ni tumpang wifi PKG  Tanjung, maaf belum sempat melawat ke blog sahabat., buat entri ni pun menyorok-nyorok saja.  Kami tidak digalakkan mengakses internet di waktu persekolahan, tambahan untuk tujuan personal.  Tu sebab jarang muncul di waktu pagi kecuali hari cuti... kekadang jeles juga dengan sahabat yang sentiasa beron-line ....


Jumpa lagi bila wifi di rumah sudah pulih nanti.












25 ulasan:

sal berkata...[Reply]

memang modem kadangkala meragam..di rumah dah dua kali rosak selepas hujan turun..

memakan masa pula telekom memperbaikinya..

moga cepat pulih seperti sediakala

kakngah berkata...[Reply]

dulu masa keje, memang hazab rasanya bila deal ngn TM pasal modem yg dipanah petir. dapat lak ofs kt kawasan jin bertendang... nak kene kerap follow up sebab kwsn tu, sorang technician je yg kover...

ahmad humairi berkata...[Reply]

Kalo ibuintan pandai crack wi-fi jiran sekeliling...leh dapat akses percuma...xyah baya....hehe

kakcik berkata...[Reply]

Streamyx kat rumah kakcik pun bermasalah. Ingat nak tamatkan perkhidmatan la... :(

ummu berkata...[Reply]

salam kakak,
kat sini pun baru kena petir 2 hari lepas.guna broadband lah jawabnya saya ni
macam2 karenah bila modem dah terbakar, kan kak.

Acik Erna berkata...[Reply]

ibuintan..streamyx..memang selalu buat ragam..geram je..

Kakzakie berkata...[Reply]

Dulu mula-mula streamyx bagus sangat tapi lama-lama dah jadi sama dgn yg lain-lain...

Sabarlah ibuintan...

Alin Marlini berkata...[Reply]

alamak..baru 3 minggu Alin pakai streamyx..dah macam2 ragam dengar plak...hrp semua oklah..

kaklong berkata...[Reply]

paneh punggung bilo tak ado tenet...hahahahaha!

Citarasa Rinduan berkata...[Reply]

dh berapa tahun ibuintan usia modem tu??

ayu kan, dah 2 tahun guna...
mmg salah ayu.. terbakar sbb kena petir...

ayu beli baru jenama T-LINK,agak2 betul kut ejaan ayu nie.....
ayu tak tunggu pihak telekom, sbb mmg lambat...............

so, alhamdullilah modem,jenama nie okey wlpun tengah hujan/ petir...

PS: memahami keadaan ibuintan.....
ayu harap ibuintan dapat segera cepatkan ya....
bukan apa, ku rindu.. hehehhe

ct N honey berkata...[Reply]

mmg rasa semacam aje klu sehari tak berinternet..selalunya TM lambatlah.sekarang ni ayah kat kg dah apply nak pasang stremix dah nak sebulan dah tak buat2 lagi...

ckLah berkata...[Reply]

niiiii.....nooooo......niiiii....noooooo


Bomba datang!



errrr, bomba ke ambulan tu...

Pn Kartini berkata...[Reply]

Assalamualaikum my dear IbuIntan:)

bila dah biasa beronline..berblog..sesekali tak dapat tuu....hati tak keruan juga dibuatnya..!!aduhaiii

sayangsayangibu berkata...[Reply]

tak tentu arah dibuek eh
naknya kalau kena bukak e-mail kan?

aku HIV positif berkata...[Reply]

bgitulah bila hidup zmn cyber, tanpa internet ramai yg resah.

p/s- kecik2 dulu tanpa internet aman damai je, kan? cepatnya masa berlalu...

Abd Razak berkata...[Reply]

Assalamualaikum...

Takperlah tu sesekali ada baiknya, boleh mengajar kita tentang kesabaran

zul permatang badak berkata...[Reply]

heran....dulu masa tak ada internet....kita o.k je.....
ialah....sekarang smua maklumat dihujung jari....banyak perkara yg perlu......kita akses je...

Siti Syawal berkata...[Reply]

kite bako je le ibu intan. beli yg lain..heheh

anie,Nagoya berkata...[Reply]

sekom ibuintan.kalo tenet dah ok calling kita.ni no kita 0102096255.

ya ampun.tenet kat cini.....ilang mood nak berblog.

sahromnasrudin berkata...[Reply]

assalamualaikum ibu..

kne masuk dlm aduan rakyat nie hehehehehee

NzA berkata...[Reply]

tension la kalau xde tenet kak...cuba akak terus telefon ke ibupusat TMnet tu...br cpt depa brtindak.....

Zaitun berkata...[Reply]

Kalau dah biasa berinternet sesekali bermasaalah memang geram kan,sabar ajelah.

Kak Imun berkata...[Reply]

Kak pun rasa gelisah semacam bila internet terputus ni. Macam tertinggal kapal terbang rasanya....:D

MulutPayau berkata...[Reply]

Aduhaiiiii....lemah smngat bila takde intrnet....Guna b/band pun sama jer...macam siput...lmbat...

insan_marhaen berkata...[Reply]

Haksss.... Tak ok lagi modem tu?