Followers

Sabtu, 14 Mei 2011

Sakit mata.

Blogspot dah okey. Banyak komen dari last entri  hilang.  Tak sempat balas lagi.  Cadang pagi ni  nak balas komen-komen tertunggak  yang lain juga.  Maklumlah hari kerja tak sempat ngadap blog lama-lama.  Hanya buka blog di waktu petang atau malam saja. 


Hari ini juga rasanya tak boleh ngadap  blog lama-lama..  Bangun pagi tadi mata rasa pedih, gatal, merah dan berair. Namun tiada tahi mata.   Mungkinkah sakit mata?  Ada juga beberapa orang anak murid di sekolah yang bercuti kerana sakit mata.  Lepas titik beberapa titis eye.mo, ada rasa kurang pedih dan gatal, tapi mata masih merah terutama sebelah kanan.  Mungkin perlu ke klinik juga pagi ini.


Tak mahu peristiwa sakit mata  pada tahun 2007 berulang kembali, ingat sangat sebab dapat cuti sakit selama enam hari.  Mata berair dan bengkak .. Sangat sakit bila membongkok.  Rasa terjojol biji mata bila ruku dan sujud semasa solat.  Semuanya kerana lepas dua hari baru berjumpa doktor dengan alasan mata merah sebab masuk habuk.



//mata makin pedih dan perit.



38 ulasan:

al-lavendari berkata...[Reply]

adakah kerana blogspot punya angkara, ibuintan kena sakit mata ?

adakah kerana blogspot punya angkara, komen ibuintan terdelete ?

semoga sakit mata tidak berpanjangan .. cepat2lah jumpa tabib !

kak long berkata...[Reply]

kaklong sakit mato tengok blog semalam...
alie sakit bilo ado komen yg hilang...hampehhh!!!

a.z.r.i.n.a.03.07 berkata...[Reply]

blog saya ok pulak kak..



Bila sakit mata, paling tak tahan sakit masa ruku'.

Wanita Mutalib berkata...[Reply]

arap2 takde pape ye ibuintan :)

Abd Razak berkata...[Reply]

Assalamualaikum...

Pakailah celak sebelum tidur malam nanti, moga mata tu kembali sihat.

Ermmm...semua blog kehilangan komen..:)

Pn Kartini berkata...[Reply]

Assalamualaikum my dear IbuIntan:):)

Akak..
cepat2 jumpa doktor yaa
Moga cepat2 jugalah sembuh..InsyaAllah:):)

Yunus Badawi berkata...[Reply]

Komen kat blog saya yg semalam pun habis hilang. Ada yg dah berbalas dan ada yg belum sempat dibalas

Yunus Badawi berkata...[Reply]

Sakit mata mmg menyakitkan.

Harap cepat sembuh dan tak berjangkit kpd ahli keluarga yg lain.

sayangsayangibu berkata...[Reply]

sakit mata
nak sujud rukuk
seksa sakitnya...

Zul berkata...[Reply]

semalam blog problem betol,
harap2 cepat sembuh sakit mata, saya pernah kena dulu, keluar rumah berspek je,heheh, get well soon!

anie,Nagoya berkata...[Reply]

Sekom.kita mggu leps sakit mata.cuma merah,tp tak gatal.sakit mcm kene tumbuk.sib baik cuma3 ari je.bawa berehat ya

Sasa Al-Sharif berkata...[Reply]

dah teruk tu, pernah jgk hingga sakit mcm tu. bila solat jemaah lg sengsara bila imam sujud lama. mata spt nak terbonjol keluar

adol ihsan berkata...[Reply]

Salam..

Rehat2.. moga cepat sembuh ye.. :)

zul permatang badak berkata...[Reply]

semalam risau gak...kut2 entri hilang......nasib baik ada....cuma komen hilang.....kalau ada yang komen tu....ibu intan ke....maaf....tak dapat balas...

kira ni dah balas.....o.k...
cepat sembuh sakit mata tu....

azieazah berkata...[Reply]

Biasanya, kalu cuaca panas, memang mudah kena penyakit sakit mata.

Cegah segera sebelum lebih parah, Kak.

“SALIH YAAKOB tu minum kopi apa?”

ibuintan berkata...[Reply]

haah la..mungkin angkara blogspot saya sakit mata.. dan sakit hati juga


dah jumpa tabib da... dah okey sikit

ibuintan berkata...[Reply]

kaklong,... memang kan banyak juga komen yg ilang... nasib baik last entri tu tak ilang sama

ibuintan berkata...[Reply]

Reen... memang rasa nak terjojol biji mata bila ruku tu... berdenyut2 lagi

ibuintan berkata...[Reply]

WM... insyaallah ...dah berkurangan pedih dan merahnya

ibuintan berkata...[Reply]

Mualaikumsalam sdr Razak,

insyaallah... malam nanti cuba pakai, celak pemberian dari Mekah ada dlm simpanan tp dah ada juga kurang pedih dan merahnya

ibuintan berkata...[Reply]

Mualaikumsalam Dear Tini,

dah juga diubati... insyaallah makin berkurangan

ibuintan berkata...[Reply]

YB 1 ... macam mana boleh ilang kan..

last entri saya pun tinggal enam komen

YB 2...tu yg takut tu...sakit sangat bila sakit mata ni dan takut juga berjangkit kepada ahli keluarga yg lain

ibuintan berkata...[Reply]

Sya... memang sakit, terasa berdenyut2

ibuintan berkata...[Reply]

Zul... trima kasih, insyaallah dah makin berkuraangan sakit dan pedihnya

ibuintan berkata...[Reply]

Anie,

nasib baik tak melarat kan, tu yg terpaksa kurangkan mengadap pc hari ni

ibuintan berkata...[Reply]

Sasa... kalau dah teruk memang camtu, memang tak sanggup ruku lama2.. rasa terkeluar biji mata kan.. ibu pun dah pernah rasa dulu dengan airnya yg meleleh2 sekali

ibuintan berkata...[Reply]

Adol... terima kasih...

insyaallah

ibuintan berkata...[Reply]

En Zul... dah kira balas kan

insyaallah dah makin sembuh, harapnya esok terus okey

ibuintan berkata...[Reply]

Azie..

trima kasih...insyaallah makin sembuh, memang takut melarat


Salih Yaakob makan kopi poligami..hahaha

Insan Marhaen berkata...[Reply]

maasih boleh mangadap blog kira masih syukur le. sampai masanya tuhan ambil semula nikmat itu dari kita satu persatu..

S..U..D..@..I..S berkata...[Reply]

elok keklinik dan berehat dari kerja2 yg menggunakan mata...tido la jawabnya...

Citarasa Rinduan berkata...[Reply]

good morning ibuintan

selamat berhujung minggu

semoga cepat sembuh sakit mata ibu..
ayu demam.....
ting tong gitu kepala ku..
aduh..

bukan blogspot punya angkara.. tapi cuaca.. heheh

ibuintan berkata...[Reply]

IM.. syukur, nikmatnya masih ada

ibuintan berkata...[Reply]

S.U....

semalam memang banyak berehat.. banyak ngadap bunga2 saja semalam

ibuintan berkata...[Reply]

Good morning Ayu.. syukur sakit mata akak tidak menjadi, malam tadi ikut nasihat Ustaz Razak.. pakai celak terasa segar mata pagi ni

moga Ayu cepat sihat juga

kakngah berkata...[Reply]

ramai yg meroyan bila BS meragam... huhuhu!!!

kat rumah ni takde yg sakit mata lagi. cuma yg kecik tu la demam on off. pagi ni dah lengkap pakejnya. dah dapat selsema.

sahromnasrudin berkata...[Reply]

alhamdulillah ibu,
...blog sy pun same..komen semua hilang tp follower bertambah seorang plak huhuhhh

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...[Reply]

tahu x petua utk x kena sakit mata: kalau nmpk org sakit mata kita ckp "aku bkn sakit mata tp sakit bontot"..mcm x logik tp berkesan..insya-allah