Followers

Selasa, 15 Februari 2011

Rasul Junjungan... kekasih kita


Selamat menyambut Maulidur Rasul kepada semua muslimin dan muslimat.  Bersama-samalah kita memperbanyakkan selawat dan salam ke atas junjungan besar kita Nabi Muhammad S.A.W.


Sabda Nabi s.a.w:
Hinalah orang yang tidak berselawat kepadaku ketika namaku disebut disisinya.
(Hr Tirmizi)








salam maulidur rasul:

36 ulasan:

Hafriz Mohamad berkata...[Reply]

Salam Maulidur Rasul dr blog PM..

Smoga hri ni mnjadi mdan latihan utk kita mmprbanyakkan selawat kpd junjungan Baginda SAW.

kak long berkata...[Reply]

salam maulidur rasul juga buat ibuintan...

ckLah@xiiinam berkata...[Reply]

بسم الله الرحمن الرحيم

إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيمًا
Sesungguhnya Allah dan para malaikat-Nya bersalawat (memuji dan berdoa) ke atas Nabi (Muhammad s.a.w). Wahai orang-orang yang beriman bersalawatlah kamu ke atasnya serta ucapkanlah salam dengan penghormatan. [Al-Ahzab: 56]

ibuintan berkata...[Reply]

Hafriz,

salam maulidur rasul juga buat mu

bersamalah kita memperbanyakkan selawat

ibuintan berkata...[Reply]

buat kak long juga...

ibuintan berkata...[Reply]

ckLah,

begitulah yang sebaiknya... terima kasih

Abd Razak berkata...[Reply]

السلم عليكم ورحمة الله

Dialah cahaya yang sinarnya adalah petunjuk bagi mereka yang mencari kebenaran

Di bawah panjinya para rasul berhimpun, bernaung dan berdiri.

Rozali berkata...[Reply]

Assalamualaikum Ibuintan

Salam Maulidul Rasul

moga diberkati di hari yg mulia ini

Wassalam

white rose berkata...[Reply]

Assalamualaikum ibu...

salam maulidur rasul...
semoga dengan sempena kelahiran Nabi Muhammad S.A.W, kita umat islam sentiasa bersatu padu diseluruh dunia dan meneruskan perjuangan baginda dalam menegakkan syiar Islam...

ummu berkata...[Reply]

assalamualaikum kak ibu intan
selamat menyambut maulidur rasul jua untuk kak ibu intan
suka tengok kad ucapan yang akak muatnaik di entry akak ini
sekian wassalam

Pn Kartini berkata...[Reply]

Salam my lovely IbuIntan:)

Selamat Menyambut Maulidur RAsul..:)
MOga sentiasa diberkati dan dirahmatiNya selalu..:)


p/s: menaip komen sambil dgr 'Cahaya Selawat' di youtube!:)

Insan Marhaen berkata...[Reply]

kita asyik ingat kepada perkara besar hinggakan perkara kecil ini dilupakan. kita buat selagi terdaya bukan sekadar terdaya...

Kakzakie berkata...[Reply]

Assalamualikum Ibuintan,

Menyambut kelahiran junjungan dgn bibir sentiasa berselawat....

S..U..D..@..I..S berkata...[Reply]

sangat suka lagu hijjaz ni ibuintan,
rasa menusuk kalbu..

salam maulidur rasul

Adinda Amy Sensei berkata...[Reply]

as salam ibu...

terima kasih sudi singgah di blog baru saya ni..

saya pun takk tauu nape lah boleh jadi mcm tu kan..sayang jugak kat blog lama tu...dah banyak cerita terisi dalam tu...

sal berkata...[Reply]

as salam ibu intan..
moga semangat perjuangannya dpt dihayati serta dicontohi oleh kita semua...memotivasikan diri..

Sasa Al-Sharif berkata...[Reply]

salam maulidur rasul

ahmad humairi berkata...[Reply]

salam maulidurasul juga buat ibu...

sahromnasrudin berkata...[Reply]

assalamualaikum ibu..

ibu ada join perarakan tak?? meriah perarakan tahun ini..alhamdulillah..semoga kita semua ambil iktibar dari sirah Rasulullah SAW

Amy Syaquena berkata...[Reply]

salam maulidur rasul juga ibu..

sahromnasrudin berkata...[Reply]

assalamualaikum ibu..

tak dapet den nak salam tuanku..kito nie sapo...tgk dari jauh je la sambil jamah KFC tue hhhehehehe

ibuintan berkata...[Reply]

mualaikumsalam Ustaz Razak,

moga dengan selawat, kita dapat menumpang teduh nanti

ibuintan berkata...[Reply]

mualaikumslam AB,

salam maulidur rasul juga dari saya

ibuintan berkata...[Reply]

WR,

salam maulidur rasul juga, bersma kita meneruskan perjuangan baginda dalam menegakkan syiar Islam yang Agung ini

ibuintan berkata...[Reply]

mualaikumsalam Ummu,

selamat menyambut maulidur rasul juga buat ummu..

semoga sihat selalu

ibuintan berkata...[Reply]

my dear Tinie,

slamat menyambut maulidur rasul juga, semoga kita berbahagia sentiasa

ibuintan berkata...[Reply]

IM,

betul tu, selawat boleh diucapkan dimana2 dan bila2 saja, bukan di bulan maulid ini saja

ibuintan berkata...[Reply]

kakzakie.

selamat menyambut maulidurrasul juga,

jadikan selawat sentiasa di bibir dan hati kita kan..

ibuintan berkata...[Reply]

S.u.d,

lagu ni memang sedap didengar, lembut saja

slam maulidurrasul juga

ibuintan berkata...[Reply]

dinda Amy,

banyakkan sabar, teruskan dengan blog tu... jangan bersedih lagi

ibuintan berkata...[Reply]

Sal,

insyaallah, perjuangan Rasullullah yang penuh getir dn ujian, namun baginda tetap tabah dan sabar... dan akhirnya menemui kejayaan

ibuintan berkata...[Reply]

sasa,

salam maulidur rasul juga buat mu ..

ibuintan berkata...[Reply]

Cikgu AH,

salam maulidur rasul.. bersama kita mengimarahkannya

ibuintan berkata...[Reply]

mualaikumsalam Shah,

tahun ini ibu tak berarak, minggu depan saja ikut perarakan sekolah mungkin..

sirah yang Agung

ibuintan berkata...[Reply]

Amy,

sama-sama,

lama tak dengar berita, moga sihat..

ibuintan berkata...[Reply]

mualaikumsalam Shah,

laa knapa tak pegi dekat, Tuanku tu berjiwa rakyat, mesra sangat...

jadilah kenyang juga kan makan KFC tu..