Followers

Selasa, 27 Mac 2012

Pantaulah... tak heran dah!

           !!!!!!!!!. ALASAN .!!!!!!!!!!
  

Isnin lepas, pemantauan oleh 6 orang pegawai dari PPD. Lusa pula dikhabarkan 9 orang lagi akan datang. Pegawai dari Jabatan Pelajaran pula.  Pantau apa lagi la ni!! Maka ... mesti buat itu.... mesti buat ini......., nak fail itu....... nak fail ini....  tu dah siap?? ... yang tu dah ada??


Tak kisah, 'kita' bukan jenis tak buat kerja, jemputlah datang, amat dialu-alukan.  Kita sama-sama yang menurut perintah.  Dah tak heran setiap tahun dah alaminya.  Buat apa peningkan kepala, stress lagilah taknak.  Nanti tak pasal-pasal darah tinggi pulak.  Sapa yang susah!!  Sendiri jugak!

Mood;  mutakhir ini jarang mengadap blog sebab sedang menolong kakak ipar menyiapkan langsir rumahnya.        
Ada beberapa keping lagi yang masih belum siap, kesian pula sebab kakak ipar juga bekerja.  Kakak ipar akan menerima menantu bulan Mei nanti.  Sekadar menghulurkan bantuan untuk menjimatkan belanjanya daripada mengupahnya kepada orang lain.









14 ulasan:

Acik Erna berkata...[Reply]

assalam ibu intan pandai jahit langsir juga rupanya ye..orang yang menerima menantu ni macam nak raya kan..semua baru

ibundo berkata...[Reply]

salam ibu intan. Ramai yang dilanda kemalasan untk berbloging dah ni. kpah pun.....

azieazah berkata...[Reply]

Berani kerana benar, kan?

Betul juga, time kenduri kendara ni banyak kos diperlukan. Jika boleh jimat, elok ambil cara terbaik bantu-membantu. Ni hari dia....

Ibuhani berkata...[Reply]

As Salam ibuintan. Patutlah lama x nmpk update blog!Untunglah org pandai jahit, boleh buat sendiri utk hiasan dlm rumah. Saya kalau jahit, kedut2 jadinya!

kaklong berkata...[Reply]

rindu akak....!
:(

al-lavendari berkata...[Reply]

orang dah pencen pun tak lepas dari pemantauan .. hehe

Munnafendy berkata...[Reply]

agaknya..waktu ni mak sy kat kmpung tgh sibuk menjahit langsir utk knduri sy nnti x? hihi

azi berkata...[Reply]

Salam Ibu Intan...
Bertuahnya kakak Ibu Intan ada adik macam ni...boleh tolong jahitkan langsir rumah saya?....he..he...:)

Zaitun berkata...[Reply]

Tolong menolong diantara adik beradik memang diperlukan bila ada kerja2 yang nak dilakukan.

Alin Marlini berkata...[Reply]

rajin ibu menjahit...

NzA berkata...[Reply]

trkdg terasa juga..mcm la kita ni xbuat kerja..tukang memantau tu ada je nk cari yg salah...yg ok xde lak dia nk sebut2....sabar jelh.....

slamat menjalankan tugas baru.."tukang jahit"..moga siap dgn jayanya.....

inazamri berkata...[Reply]

tingin pulak nak tukar lgsir baru utk raya thn ni..sudikah ibuintan menolong menjahitnye hihi.Suka tgk pic sibuk,bz,byk hal...pantau memantau ni normal la kan..biar la dorg tu

MulutPayau berkata...[Reply]

kalau dia orng datang....ada jer yg tak kena...salah tu, salah ni...hehehe..tapi tak kisahlah kan, asalkan kita buat kerja kita.....

Ibuintan jahit langsir ya....untungkan kalau jahit sndiri....

sal berkata...[Reply]

saya pun kadangkala tak sempat nak kemas kinikan blog..cuti2 dua hari ni, adalah masa nak jengah blog orang...selamat menjahit ..moga mudah urusan menjahit tu...cepat pula siap..